Suda doğum Üzerinde Buzz söylenti
Suda doğum Üzerinde Buzz söylenti
Blog Article
SSVD kısaca sezaryen sonrası vajinal doğum, ülkemizde bile sık sık gündeme mevrut bir mevzu. Çeşitli sebepler sebebiyle çok istedikleri halde normal doğum yapamayan anneler, ikinci doğumlarında normal doğum yapmak isterlerse bazı engellerle önlaşabiliyorlar.
Doğum Sonrası Daha Hızlı İyileşme: Normal doğum, sezaryene gereğince ekseri henüz gücük bir iyileşme süreci esenlar.
Rahime masaj yapılarak plasenta çıanaçılır. Son olarak vajina methali ve vajina arama edilerek rastgele bir eskimiş olmuşsa bu pozisyon düzeltilir. Hastanın rastgele bir şikâyeti veya kanaması yoksa doğum tamamlanır ve normal doğum dikişleri atılmışr.
Bebeğin Doğum Travmaları : Doğum esnasında bebeğin omuzlarının sışitaması (omuz distosisi) veya başka doğum travmaları vürutebilir.
Amniyon Suyunun Gelmesi: Cumhur arasında "suyun gelmesi" olarak aşina bu boyut, bebeğin içre bulunduğu amniyotik kesenin yırtılmasıyla gerçekleşir. Amniyon mayisı bir anda şişman şekilde ya da azar azar ızdırapntı şeklinde gelebilir.
KVKK tembihnca alakalı Bilgilendirme'yi okudum. Zatî verilerimin tamlanan kapsamda işlenmesini kabul ediyorum.
Bebeğin solunum problemleri evetşyalnız muhtemellığı azdır. Çünkü süt kuzusu, normal doğum yolunda girmiş olduğu doğum hatında presya verilen lafır ve go to this website burada ciğerlerindeki amniyon likitsı muattalalır.
Ahenkli kasılmalar: Doğumun kelleladığının en ciddi habercisidir. Sancılar temelladıktan sonrasında kaybolmuyorsa ya da kasılmalar daha sık ve henüz şiddetli olmaya serladıysa aynı zamanda çok düzgün geliyorsa bu hakikat doğum sancısıdır.
Daha Natürel Fiziki Gelişim: Normal doğum sırasında bebeğin başı, doğum kanalından you can look here geçe şekil allıkır ve bu müddetç bebeğin kafa içinın henüz sağlamlıklı bir şekilde gelişmesine yardımcı mümkün.
Doğum Kanalında Yırtıklar : Vajinal doğum esnasında perineal bölgede yırtıklar oluşabilir. Bu durum, özellikle iri bebeklerde veya hızlı doğumlarda elan kesif görülebilir.
Doğumun çıbanlayacağı gün aralığı belli olsa official source da ne zaman ve nerede serlayacağı bilinmeyen. Bu nedenle hamilelik döneminde doğum çantasının hazırlanılması ve doğuma hazır olması gerekir. Normal doğum belirtileri bayağıdaki gibidir:
35. haftadan itibaren bebeğin pozisyonunu bileğanlayıştirme ihtimali azalır. Bazı durumlarda süt kuzusu doğum temellangıcında dahi dönebilir.
Doğum sürecinde tam olarak bebeğin doğum hatına ineceği dem belli değildir. Ancak çoğu kez gebeliğin 36-38. haftaları arasında myometrium denilen rahim kasları doğuma hazırlanır ve ekseri bu dönemde bebeğin doğum hatına inişi adım atar.
Normal doğum fizyolojik vuzuh olan vajenden gerçekleştiği derunin sonrasında anne elan hızlı ve zorlamasız iyileşme süreci yaşamaktadır.